rss

 

Bureau BouwCommunicatie


U
zoekt iemand die kennis heeft van de bouw en ondersteuning kan bieden bij uw communicatie met uw relaties. En u houdt ook wel van korte communicatielijnen en een bureau waarmee u nu eens niet verzandt in eindeloze brainstormsessies en dikke communicatieplannen.

Dan is de mogelijkheid groot dat Bureau BouwCommunicatie in uw behoefte voorziet. U kunt bij dit bureau terecht voor de meest uiteenlopende journalistieke producties en communicatie-advisering. Bureau BouwCommunicatie is een strategisch samenwerkingsverband van communicatieprofessionals die de taal spreken van de bouwnijverheid.

Specialiteiten: bouwregelgeving (Bouwbesluit), bouwuitvoering, duurzaam bouwen, grond-, weg- en waterbouw, energiebesparing bouw, bouwmaterialen, bouwsystemen, veilig werken en arbeidsomstandigheden.

Hoofdredactie van: BouwTotaal (NHU), GWW-Totaal (NHU), Bouwkwaliteit in de praktijk (BIM Media) en EnergieGids (Sdu uitgevers).

 

Frank de Groot voor BouwTotaal op Locatie

 Bouw Nieuws

Top

Trebbe maakt forse omzetsprong

Bouwbedrijf Trebbe blijft razendsnel groeien. In 2016 steeg de omzet van het bedrijf uit Enschede met 22 procent naar 230 miljoen euro.In 2017 zal de omzet verder groeien, evenals de nettowinst, verwacht het bedrijf.De opbrengsten uit woningbouw stegen met 28 procent, utiliteitsbouw met 12 procent. Het nettoresultaat groeide van 5,4 miljoen (2015) naar 5,9 miljoen euro (2,6 procent van de omzet).
Lees meer ...

Kilometerheffing slimmer met gametechnologie

Bij de formatie komt de kilometerheffing waarschijnlijk weer op de agenda, ook al zijn de onderhandelingen voor een groenrechts kabinet maandagavond stukgelopen. De effecten ervan zijn veel beter te voorspellen door game-technologie, verkeerstromen en keuzeanalyse te combineren.Erik-Sander Smits promoveert dinsdag 16 mei op deze nieuwe manier van modelleren aan de TU Delft.
Lees meer ...

Deadlines

In deze prachtige week van de bouw, wil ik graag stilstaan, bij alle timmerlieden, steigerbouwers, kraanmachinisten, staalvlechters, installateurs, slopers en andere bouwhelden die tijdens hun werk, werden beroofd van het leven.Een ongeval… In Woerden, bij het stadhuis. Een sloper ligt onder het puin. Vrijdagmiddag net na het middageten komt het nieuws binnen op de redactie. Geen seconde te verliezen.Zonder aarzelen bel ik er achteraan. Dat is mijn werk. Deadlines halen.
Lees meer ...

Bouwregelgeving Nieuws

Top

Eerste Kamer “wacht met doorzenden Besluit Wkb”

De Commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ) van de Eerste Kamer vraagt Minister Plasterk per brief om met de doorzending van het Conceptbesluit Kwaliteitsborging aan de Raad van State te wachten tot het wetsvoorstel Kwaliteitsborging is behandeld. Dit is de uitkomst van de Commissievergadering van 9 mei 2017.
Lees meer ...

Betonakkoord Sloopbeton hoort niet onder asfalt

Gesloopt beton verdient een hoogwaardig tweede leven en hoort niet onder het asfalt terecht te komen. Dat is de basis van het Betonakkoord dat vrijdag in concept is besproken met de sector. Stap voor stap komt het moment van tekenen dichterbij. “Dit is eigenlijk lastiger dan het Energieakkoord.”
Lees meer ...

Op gang met wettelijke kwaliteitsborging

Er zijn op dit moment 8 instrumenten voor kwaliteitsborging bekend. Het betreft instrumenten voor een specifieke gevolgklasse, een specifiek type bouw plus instrumenten die binnen alle gevolgklassen, generiek, kunnen worden toegepast.
Lees meer ...

Lokaal Weer

Weerstation Doetinchem Watertoren

Temperatuur: 13.3˚C
Luchtvochtigheid: 87%
Wind: N 6.4 km/uur

Ing. Frank de Groot'Goede communicatie binnen de bouwsector vraagt kennis van de bouw'

Twitter

De invoering van de grenswaarde voor de van gebouwen (MPG) per 1 januari 2018 blijft ongewijzigd. Dit heeft minister Ollongren in een brief aan de partijen in het Lente-akkoord Zeer Energiezuinige Nieuwbouw laten weten.
19 dec. 2017

Bouwers en ontwikkelaars hebben in november 4.323 verkocht. Sinds 2006 zijn er niet zo veel woningen aan de hand gedaan.
19 dec. 2017

Met bijna 2500 ankers zijn de van het Voorzetgebouw van Hoog Catharijne versterkt. De oplossing is in stilte ontwikkeld door B+Btec en Van Rossum constructeurs.
19 dec. 2017

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wil de afspraak uit het Regeerakkoord, om de in Nederland uiterlijk in 2030 te sluiten, uitvoeren door een wettelijk verbod op het kolenverbruik voor de elektriciteitsproductie.
15 dec. 2017

Twintig organisaties, waaronder Bouwend Nederland en Uneto-VNI, hebben minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) gevraagd de niet al in 2020 af te schaffen, maar in ieder geval tot 2023 te laten bestaan.
13 dec. 2017Fileinformatie

Weerstation D'chem Watertoren


 


U vindt mij ook op:

       
Bureau BouwCommunicatie, Oude Terborgseweg 199b, 7004 DW Doetinchem, tel 0314-325557, fax 0314-361838, frank@bouwcommunicatie.nl